Socijalni partneri o isplati četiriju plaća radnicima Viktora Lenca

SOCIJALNI partneri dogovorili su danas način provedbe prošlotjedne Vladine odluke da će se 1,8 milijuna eura neiskorištenih sredstava prenamijeniti za isplatu četiriju zaostalih plaća radnicima brodogradilišta Viktor Lenac.

Kada je Vlada u četvrtak odlučila da neće sudjelovati u daljnjem financiranju brodogradilišta i najavila pokretanje stečaja, donijela je i odluku da se 1,794.173 eura neiskorištenih sredstava iz zajma za investicije usmjere u Fond za radnička potraživanja.

Predstavnici Ministarstva gospodarstva, Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR), Fonda za razvoj i zapošljavanje, Sindikata metalaca Hrvatske i Uprave danas su u Uredu za socijalno partnerstvo dogovorili tehničke detalje oko provedbe te Vladine odluke.

Zaključeno je da će temeljem Vladine odluke o davanju državnih jamstava u korist HBOR-a, HBOR odobriti zajam sindikatu za isplatu plaća.

Ministar gospodarstva Ljubo Jurčić rekao je novinarima da, nakon što transakcija bude provedena, radnici trebaju potpisati izjavu o odricanju od potraživanja u procesu stečaja.

Predsjednik sindikata Ivo Marijanović rekao je da je Uprava za svakog radnika napravila obračun za isplatu plaća, no nije znao koliko će to iznositi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara