Socijalni partneri sutra o radu nedjeljom i blagdanima

PREDSTAVNICI poslodavaca, trgovačkih sindikata, resornih ministarstava, udruga potrošača i Državnog inspektorata sutra će, u organizaciji vladinog Ureda za socijalno partnerstvo, razgovarati o radnom vremenu trgovina nedjeljom, blagdanima i neradnim danima.

Kako je najavljeno iz Ureda za socijalno partnerstvo zadaća je radne skupine uskladiti različite prijedloge oko rada nedjeljom, kako bi se zadovoljile potrebe potrošača, interesi poduzetnika, te istovremeno zaštitila prava radnika u trgovinama, utvrđena Zakonom o radu i Kolektivnim ugovorom za trgovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zajednički prijedlozi radne skupine proslijedit će se Ministarstvu gospodarstva, Gospodarsko socijalnom vijeću i Vladi, ističu u Uredu za socijalno partnerstvo.

Sastanak će biti zatvoren za javnost, a iz Ureda za socijalno partnerstvo najavljeno je priopćenje.

Na prethodnom sastanku predstavnici socijalnih partnera i nadležnih institucija ocijenili su da je potrebno propisati precizne uvjete na državnoj razini za rad trgovina nedjeljom, blagdanima i neradnim danima. Tada je dogovoreno da radno vrijeme trgovina mora biti prilagođeno potrebama stanovnika i turista, te da će se, radi učinkovitije kontrole, vlasnicima pojedinih trgovina izdavati suglasnosti za rad nedjeljom i ostalim neradnim danima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara