Sofija: Saborsko izaslanstvo nastavlja posjet Bugarskoj

BUGARSKA nudi Hrvatskoj svaku moguću pomoć u procesu približavanja Europskoj uniji, rekao je u utorak ujutro u Sofiji predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks u izjavi za novinare.

Budući da je u tijeku definiranje uloge Sabora u pregovorima RH s EU-om, čiji se početak očekuje 2005., dragocjena su iskustva zemalja koje su kao Bugarska završile pregovore, pojasnio je.

Izaslanstvo Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Šeksom sastalo se u ponedjeljak s predsjednikom Narodnog sobranja Ognjanom Gerdžikovom, predsjednikom Republike Bugarske Georgijem Prvanovom, potpredsjednikom Vlade Plamenom Pamajotovim i premijerom Simenom Sakskoburggotskim. Također je razgovaralo s vodstvom parlamentarnog Odbora za europsku integraciju i Odbora za vanjsku politiku, obranu i sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sada je na odborima da intenziviraju suradnju pa će tako saborsko izaslanstvo za vanjsku politiku uskoro posjetiti Bugarsku", najavio je Šeks.

Osvrnuvši se na svoj jučerašnji susret s premijerom Sakskoburggotskim, Šeks je rekao da je Hrvatska ponovno dobila snažnu potporu za ulazak u europske integracije.

"Zajedno smo procijenili da je ulazak Hrvatske u EU i Sjeveroatlantski savez bitan i radi sigurnosti i stabilnosti cijelog jugoistoka Europe", kazao je.

Drugog i završnog dana službenog posjeta Bugarskoj saborsko će izaslanstvo posjetiti Plovdiv gdje će se sastati s lokalnim dužnosnicima. Grad Plovdiv nalazi se 130 km istočno od Sofije i drugi je po naseljenosti i po gospodarskoj i kulturnoj važnosti u Bugarskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara