Šokački Hrvati u Vojvodini nezadovoljni pomoći iz Hrvatske

OD SVIH mjesta koje naseljavaju šokački Hrvati u Vojvodini, financijsku potporu Hrvatske dobio je samo Bački Monoštor i to iznos od 10.000 kuna, navodi vojvođanski tjednik na hrvatskom "Hrvatska riječ".

"Nismo dobili ni kune potpore, i to će znatno otežati rad Društva", ističe predsjednik KPD "Silvije Strahimir Kranjčević" iz Bačkog Brijega, i dodaje kako će zbog toga ova hrvatska udruga poslati prigovor Povjerenstvu koje je bilo zaduženo za raspodjelu sredstava namijenjenih programima hrvatskih manjina koje žive izvan domovine.

"Naša su hrvatska sela pored Dunava zapostavljena, i od tijela naših institucija u Vojvodini, a sada vidimo da se tako postavila i matična zemlja", ističe za "Hrvatsku riječ" Joza Kolar navodeći kako su bez potpore ostali Bački Brijeg, Sonta, Vajska i Bođani.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom sjeverno-zapadnom dijelu Vojvodine financijsku potporu Vlade Republike Hrvatske dobilo je hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Vladimir Nazor" iz Sombora, koje je za obnovu Hrvatskog doma dobilo 300.000 kuna.

Hrvatske institucije i organizacije u Vojvodini za svoje programe dobile su ukupno 1.365.000 kuna financijske potpore Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara