Šokantna izjava Hillary Clinton: U Bijelu kuću preko Obaminog leša?

AMERIČKA javnost je ove godine čula svašta, ali su je ipak šokirali argumenti kojima Hillary Clinton danas obrazlaže svoj ostanak u predsjedničkoj kampanji.

Hillary Clinton je, tijekom kampanje u Južnoj Dakoti dala izjavu tamošnjem listu Argus Leader te izrazila čuđenje zašto je mediji, ali i mnogi ugledni dužnosnici Demokratske stranke, preklinju da odustane od pokušaja da osvoji predsjedničku nominaciju.

Novinare je posjetila da je godine 1992. njen suprug predsjedničku nominaciju osigurao tek u lipnju, sugerirajući time da još ništa - usprkos matematički ništavnih izgleda da dostigne prednost Baracka Obame - nije odlučeno.

Zatim je isto tako navela da je senator Robert F. Kennedy ubijen u lipnju 1968. godine, i to upravo nakon svoje velike pobjede u Kaliforniji, kada se činilo da ima stranačku nominaciju u džepu.

Na te je riječi odmah reagirala kampanja Baracka Obame rekavši da je "spominanje atentata bilo nesretno i da nema mjesta u kampanji".

Hillary Clinton je nakon toga ekspresno izdala priopćenje u kojem tvrdi da je riječ o nesporazumu i nesretnom izboru riječi izazvanom "čestim pomislima na obitelj Kennedy" čijem je patrijarhu i Robertovom bratu Tedu Kennedyju ovih dana dijagnosticiran rak. Međutim, veliki dio komentatora smatra kako je bivša Prva dama implicitno iznijela argument koji promiču njeni fanatični pristaše, odnosno da Barack Obama ne smije biti kandidat Demokratske stranke za predsjednika jer je crnac, odnosno svojom bojom kože automatski postaje vjerojatnija meta atentatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude gora, najvjernije biračko tijelo Hillary Clinton, ako je suditi po posljednjim preliminarnim izborima, čine siromašni i neobrazovani bijelci iz ruralnih krajeva, a koje su Clintonovi propagandisti uvjerili kako je Obama "musliman koji mrzi Ameriku". Neki od njih bi riječi Hillary Clinton bez svake sumnje shvatili kao svojevrsnu sugestiju da nešto konkretno urade pozivajući se na krvave presedane iz povijesti.

Da stvar bude još zanimljivija, nedugo prije nego što je ova vijest objavljena, CNN je izvještavao kako članovi stožera Clintonovih opsjedaju stožer Obaminih i pokušavaju na sve načine izlobirati da - u slučaju da karizmatski senator iz Illinoisa "nekim čudom" ipak postane predsjednički kandidat, mjesto potpredsjedničkog kandidata pripadne Hillary Clinton.

Sadašnja izjava bi takav razvoj događaja učinila prilično malo vjerojatnim. Naime, nakon što Obama postao predsjednik, ako mu se nešto dogodi, upravo Hillary Clinton dolazi na njegovo mjesto.

David Gergen, ugledni komentator i bivši savjetnik Clintonove administracije, je rekao da ako Obama prepusti mjesto potpredsjednika ili potpredsjedničkog kandidata Hillary Clintona, prije toga mora unajmiti profesionalnog kušača hrane.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara