Šokantna pogreška britanskog liječnika: Trudnicu poslao na operaciju jer je pogrešno ustanovio da je beba mrtva

JULIE BROWN, trudnica iz Livingstona, medijima je nedavno otkrila svoju šokantnu priču o tomu kako su joj liječnici kazali da je njezino dijete umrlo u utrobi pet i pol tjedana nakon što je začeto, nakon čega se podvrgla operaciji koja je trebala ukloniti ostatke fetusa.

Slijedeći posjet ginekologu otkrio je šokantnu vijest - Julie je i dalje bila trudna i njezino je dijete bilo zdravo.

Cijeli slučaj dogodio se u bolnici St John´s u Livingstonu, nakon čega je pokrenuta istraga.

"Bila sam sretna kada sam čula vijest, no ujedno i šokirana i jako ljuta zbog svega što se dogodilo." - kazala je za BBC Julie Brown koja je danas trudna devet tjedana.

"Prije ovoga sam već imala dva spontana pobačaja i pomislila sam kako se dogodio još jedan." - kazala je Brown dodavši kako joj iz bolnice nisu dali nikakva objašnjenja niti odgovore u vezi incidenta.

"Ne znam kako se sve to dogodilo. Nisam uzimala folnu kiselinu jer nisam znala da sam još uvijek trudna. Sada ću biti u konstantnoj brizi sve dok ne rodim i sama se uvjerim da je dijete dobro jer su na meni primjenjivali opću anesteziju, lijekove protiv bolova i antibiotike." - opisala je Brown.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juliein 28- godišnji suprug Dan smatra kako je smiješno da se takav slučaj uopće dogodio.

Julie Brown za škotski je Sun izjavila kako je bolnici uputila pismenu žalbu u vezi incidenta.

"Želim se ispričati gospođi Brown i njezinoj obitelji zbog neugode koju smo joj nanijeli. Još uvijek nismo primili službenu žalbu, no pokrenuta je službena istraga čim sam doznao za slučaj." - kazao je Mike Grieve, upravitelj bolnice u kojoj se incident dogodio, dodavši kako bi od njega bilo neprimjereno da komentira okolnosti u kojima se incident dogodio dok je istraga u tijeku.

"Htijeli smo otputovati na odmor, no sada kad sam trudna s istim djetetom, više ne znamo." - kazala je Julie Brown, koja bi, prema izjavama Mikea Grievea trebala ubuduće biti u potpunosti informirana u vezi istrage o šokantnom incidentu.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara