Šokantna snimka: Divlji brazilski vozač prošao kroz kolonu biciklista

Foto i video: YouTube

BRAZILSKA policija ispituje muškarca koji je optužen da je svojim automobilom u punoj brzini prošao kroz kolonu biciklista te ozlijedio njih najmanje 12, dok neki izvještaji govore kako je bilo čak 40 ozlijeđenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokantna snimka pokazuje incident u gradu na jugu Brazila, Porto Alegreu. Divlji brazilski vozač je prošao kroz grupu biciklista koji su letjeli zrakom, dok su oni neozlijeđeni vrištali. Vozač tvrdi da je ubrzao zato što su biciklisti udarali po njegovom automobilu te je strahovao da će ga napasti. Biciklisti su u tom trenutku provodili uobičajenu akciju u kojoj su promovirali vožnju biciklom.

Incident se dogodio još u petak, no u javnost je izašao jučer kada su brazilske televizije počele emitirati snimke objavljene na internetu. Na sreću, nitko u incidentu nije poginuo, a svi ozlijeđeni su već pušteni iz bolnica.

47-godišnji vozač Ricardo Neis je prvo pobjegao s mjesta nesreće, no poslije je doveden na ispitivanje kada je policija pronašla njegov automobil. Bit će optužen za pokušaj ubojstva. Biciklisti tvrde da vozaču nitko nije prijetio. Oni su dio pokreta nazvanog "Kritična masa", koji u gradovima diljem svijeta održava masovne vožnje biciklima te traži veće poštovanje za bicikliste. Ponekad ih se optužuje za namjerno stvaranje prometnih "čepova".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara