Solana danas u Beogradu o parlamentarnim izborima u Srbiji

VISOKI predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana u ponedjeljak poslijepodne stiže u Beograd gdje će s najvišim državnim dužnosnicima državne zajednice i Srbije razgovarati o predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji, radu državne zajednice i ubrzanju procesa njene stabilizacije i pridruživanja Europskoj uniji te Kosovu.

"Srbija i Crna Gora imaju ekonomski i intelektualni potencijal da velikom brzinom krenu naprijed i postanu snažan motor razvoja cijele regije. Međutim, narod Srbije može iskoristiti ovaj potencijal samo ako odbaci put nacionalističke izolacije i uvjerljivo se opredijeli za europsku budućnost. To će biti izbor na izborima 28. prosinca", zajednička je poruka Solane i talijanskog ministra vanjskih poslova Franca Frattinija, objavljena u ponedjeljak "Politici".

Solana će se susresti s predsjednikom državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozarom Marovićem, srbijanskim premijerom Zoranom Živkovićem, ministrom vanjskih poslova SCG Goranom Svilanovićem, ministrom obrane SCG Borisom Tadićem, te predsjednikom Koordinacijskog centra Vlade Srbije za Kosovo Nebojšom Čovićem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom poslijepodneva, kako je najavljeno, visoki predstavnik će se sastati i s ministrom za ljudska i manjinska prava SCG Rasimom Ljajićem, potpredsjednikom Vlade Srbije Jozefom Kasom, kao i s liderom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom.

(Hina) ttag sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara