Solana: EU zadovoljan smjerom kojim ide Hrvatska

Solana: EU zadovoljan smjerom kojim ide Hrvatska
Europska unija zadovoljna je smjerom kojim ide Hrvatska, a Zagreb, na svom putu prema Bruxellesu, još treba riješiti neka otvorena pitanja, kazao je u utorak u Zagrebu, nakon razgovora s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, visoki predstavnik EUa za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana.

Solana u utorak boravi u jednodnevnom posjetu Zagrebu tijekom kojega o daljnjem približavanju Hrvatske euroatlantskim integracijama razgovara s najvišim hrvatskim dužnosnicima.

"Želim ponovno reći da Hrvatska ide u dobrom smjeru i to nam je drago", kazao je nakon razgovora s Mesićem Solana.

"Postoje još neka pitanja koja treba riješiti, ali općenito uzevši, EU je zadovoljna smjerom kojim ide Hrvatska", nastavio je visoki predstavnik EU-a, izražavajući nadu da će se "svi snovi ove zemlje ostvariti u bliskoj budućnosti".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solana i Mesić, koji nakon razgovora nije davao izjavu, razgovarali su o hrvatskim aspiracijama za ulazak u EU, o unutarnjim reformama, gospodarskim i političkim odnosima sa susjedima te općenito o stanju na jugoistoku Europe.

Prema izvorima iz Ureda Predsjednika, Solana i Mesić nisu razgovarali o pitanju odbjeglog generala Ante Gotovine, kao ni i o mogućem sudjelovanju Hrvatske u Iraku.

Solana je, prije sastanka s Mesićem, razgovarao s hrvatskim ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom, predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom, te s predsjednicima parlamentarnih stranaka i predstavnicima odbora za vanjsku politiku, europske integracije i unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Tijekom poslijepodneva, a prije odlaska iz Zagreba, visoki europski dužnosnik razgovarat će s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara