Solana: Hrvatska mora učiniti više u slučaju Gotovina

HRVATSKA mora učiniti više kako bi riješila dileme koje su nastale u Europskoj uniji (EU) nakon govora glavne haške tužiteljice Carle del Ponte pred Vijećem sigurnosti UN-a, izjavio je visoki predstavnik EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana a prenosi Jutarnji list u svom prvom izdanju za utorak.

"Mi smo učinili puno kada smo Hrvatskoj dali pozitivan avis, ali sada se nadam da će Hrvatska učiniti sve što je u njezinoj moći da riješi taj problem i da će glavna tužiteljica vrlo skoro biti u stanju reći da Hrvatska surađuje konkretnije", rekao je Solana, a prenosi Jutarnji list.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carla del Ponte je u izvješću Vijeću sigurnosti UN-a ustvrdila da je Gotovina, od bijega u lipnju 2001., često viđan u Hrvatskoj, a posljednji put ovoga ljeta. Dodala je da postoji snažna struktura onih koji ga štite.

Ističući da je dgovornost za njegovo izručenje na hrvatskoj Vladi, rekla je da su hrvatske vlasti poduzele značajne napore da ga pronađu, ali je istodobno izrazila sumnju u iskrenost tih napora, jer oni do danas nisu dali nikakvog rezultata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara