Solana: Izrael je bliži Europskoj Uniji nego Hrvatska

Tekst: N.Š.
Foto: Wikipedia

IZRAEL ima bolje veze s Europskom unijom od službene kandidatkinje za članstvo, Hrvatske, izjavio je visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Javier Solana.

"Izrael je, dozvolite mi da kažem, članica Europske unije bez članstva u instituciji. Sudjeluje u svim programima. Niti jedna zemlja izvan kontinenta nema tip veze koju Izrael ima s Europskom unijom", rekao je Javier Solana na konferenciji u Jeruzalemu na kojoj su sudjelovali izraelski poslovni i politički čelnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Solana je naglasio da Izrael aktivno sudjeluje u mnogim programima Europske unije pogotovo na području istraživanja i tehnologije.

"Ne vidim ovdje hrvatskog predsjednika. Ali moram vam reći, sada kad nije ovdje, jer on je kandidat za članstvo u Europskoj uniji, da je vaš odnos s EU trenutno jači nego hrvatski odnos. Nemojte mu to reći", izjavio je to Solana pred brojnom publikom na Izraelskom predsjedničkoj konferenciji.

Hrvatski predsjednik Stipe Mesić još uvijek je u posjetu Izraelu i najavio je obraćanje ovogodišnjoj Izraelskoj predsjedničkoj konferenciji kasnije u toku dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara