Solana obećanjem podrške EU završio posjet Beogradu

VISOKI predstavnik Europske unije Javier Solana danas je, po završetku razgovora s dužnosnicima državne zajednice Srbije i Crne Gore i republika, izrazio zadovoljstvo onim što nova zajednica čini na približavanju Europi i u istrazi ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića, te ponovio da vlasti u Beogradu mogu računati na punu podršku i pomoć Europske unije.

Solana se danas sastao s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem, te predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem koji je, nakon razgovora, izrazio nadu da će integracija Srbije i Crne Gore u Europu biti jedna od glavnih tema lipanjskog summita EU u Solunu.

Visoki predstavnik EU Javier Solana sinoć se u Beogradu sastao i sa srbijanskim premijerom Zoranom Živkovićem, potpredsjednikom Vlade Srbije zaduženim za Kosovo Nebojšom Čovićem, ministrom obrane Srbije i Crne Gore Borisom Tadićem, te na radnoj večeri s ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goranom Svilanovićem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jučerašnjim razgovorima, rok za usklađivanje gospodarskih odnosa Srbije i Crne Gore produžen je (od 31. ožujka) do 30. travnja, a EU će - kako je Solana kazao - pomoći prevladavanju proračunskog deficita Srbije, koji je nastao nakon ubojstva premijera Đinđića. Najavljeno je i da će Srbija i Crna Gora svoj plan vojnih i sigurnosnih reformi predstaviti početkom svibnja u Bruxellesu, te je ponovljena spremnost vlasti u Beogradu za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu.

(Hina) ttag sb2

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara