Solana u intervju kosovskom listu: Budućnost je u vašim rukama

Solana u intervju kosovskom listu: Budućnost je u vašim rukama
ZA BUDUĆI status Kosova temelj je Rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti UN-a a u tom procesu pomoći će međunarodna zajednica no glavnu odgovornost ponijet će legitimni predstavnici vlasti u Prištini i u Beogradu, kazao je predstavnik Euorpske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana.

Budući razgovori o konačnome statusu Kosova neće skrenuti pozornost s glavnog cilja na Kosovu, a to je izgradnja demokratskog, multietničkog i perspektivnog društva, u kojemu će sve zajednice naučiti živjeti zajedno u miru i sigurnosti, izjavio je Solana za najnoviji broj prištinskoga političkog tjednika na albanskome ´Zeri´.

Solana je kazao da će Europska unija ohrabriti ljude na Kosovu i privremene intitucije da čine maksimalne napore u postizanju određenih standarda prije razgovora o konačnom statusu Kosova. Jedan od tih standarda jest dijalog i normalizacija odnosa Kosova i Beograda i upravo to, drži Solana, treba biti prioritet privremenih intitucija na Kosovu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kakav jednostrani akt, s koje god strane dolazio, može naškoditi procesu dijaloga, kazao je Solana.

U intervju za ´Zeri´ Solana je pozvao kosovske političare da odgovorno pridonesu izgradnji društva koje počiva na vladavini zakona i gdje se politika ne miješa u pravosuđe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara