Solana u utorak navečer putuje u Kijev

VISOKI povjerenik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana otputovat će u utorak u Ukrajinu gdje će s tamošnjim dužnosnicima razgovarati o krizi nastaloj oko predsjedničkih izbora, a kao jedna od mogućnosti spominje se ponovno održavanje izbora, izvijestili su u utorak službeni izvori.

"Želimo pošteno političko rješenje situacije koje će biti prihvatljivo svim stranama. Jedna od mogućnosti je ponovno održavanje izbora", nizozemski ministar vanjskih poslova Bernard Bot, čija je zemlja trenutno predsjedava Unijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Događaje u Ukrajini pratimo iz sata u sat. U stalnom smo kontaktu sa svim igračima na terenu. Činimo sve što možemo kako bismo pomogli da se situacija što prije normalizira", rekao je Bot.

Solanina glasnogovornica potvrdila je informaciju o njegovu odlasku u Kijev u utorak navečer. On bi u Ukrajini trebao razgovarati s predsjednikom na odlasku Leonidom Kučmom te dvojicom predsjedničkih pretendenata Juščenkom i Janukovičem.

Solana će se "i dalje zalagati za pronalazak rješenja ovoga problema diplomatskim načinima", kazala je glasnogornica. Bot je također rekao da će iz Kijeva Solana otputovati u Moskvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara