SOLANA ZADOVOLJAN AKCIJOM PROTIV KRIMINALA U SRBIJI

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana, potvrđujući da će EU čvrsto ostati podrška Srbiji i Crnoj Gori, izrazio je u četvrtak u Beogradu zadovoljstvo dosadašnjom odlučnom akcijom poduzetom protiv organiziranog kriminala nakon atentata na premijera Zorana Đinđića, te najavio pomoć EU Srbiji kako bi prevladala proračunski manjak. L

"Možete biti sigurni da ćemo, koliko god je to moguće, biti od pomoći", kazao je Solana nakon sastanka sa srbijanskim premijerom Zoranom Živkovićem.

Živković je novinarima rekao da je sa Solanom razgovarao o borbi protiv organiziranog kriminala i izmjenama zakona, kako bi i nakon ukidanja izvanrednog stanja postojali mehanizmi za nastavak obračuna s kriminalom, te o deficitu srbijanskog proračuna, koji je nastao kao posljedica ubojstva premijera Đinđića 12. ožujka ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Srbijanski premijer je izvijestio da je novi rok za harmonizaciju ekonomskih odnosa Srbije i Crne Gore 30. travanj ove godine, umjesto doasdašnjeg 31. ožujka. Solana je također naglasio važnost harmonizacije ekonomskih sistema Srbije i Crne Gore, ponajviše zbog ekonomske pomoći zemlji.

Solana se potom sastao s ministrom obrane Srbije i Crne Gore Borisom Tadićem, a prema najavama, još večeras će razgovarati s potpredsjednikom srbijanske vlade zaduženim za Kosovo Nebojšom Čovićem, te ministrom vanjskih poslova SCG Goranom Svilanovićem. U petak ujutro Solana se sastaje s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem, te predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem.

(Hina) ttag dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara