šoljanova bista u rovinjskom parku

U parku Gradske knjižnice i sjedištu Matice hrvatske u Rovinju večeras je otkrivena bista Antuna Šoljana, rad akademskog kipara Mate Čvrljka iz Labina. L

Bistu su otkrili gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza i dopredsjednik Društva hrvatskih književnika Anđelko Novaković te su time svečano započeli 8. Šoljanovi dani u Rovinju, manifestacija koja promišlja djelo i značenje tog velikog hrvatskog pisca.

O Šoljanu i Rovinju, ponajprije o njegovoj velikoj otvorenosti svijetu, govorio je predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić, dok je Boris Biletić pročitao pozdrav akademika Slavka Mihalića, predsjednika Društva hrvatskih književnika, koji nije bio nazočan večerašnjoj svečanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U sklopu 8. dana Antuna Šoljana večeras je održana i svečanost za najbolji učenički ogled na razini Istarske županije. Mirela Banažić dobitnica je I. nagrade za najbolje učeničke radove Istarske županije, drugonagrađena je Marijana Rimanić iz Pazina, a treća nagrađena je Darija Lucijetić iz Pule.

Osmi Šoljanovi dani, koji se održavaju u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta grada Rovinja i Društva hrvatskih književnika, nastavljaju se sutra kada će se najprije položiti vijenac pod spomen-ploču na kući Antuna Šoljana, dok će se zatim održati i veliki književno-znanstveni kolokvij na temu "Razlog, razlogovci i Šoljan".

(Hina) dspo mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara