Sony Ericsson ostvario rekord u prodaji i profitu

Sony Ericsson ostvario rekord u prodaji i profitu

SONY ERICSSON u četvrtom tromjesječju 2005. zabilježio je rekord u količini isporuka, prodaji i profitu. Prihod prije oporezivanja bio je 206 milijuna eura, a neto dobit bila je 144 milijuna eura, što predstavlja godišnja povećanja od 66 milijuna eura i 89 milijuna eura za navedene stavke.

Broj isporučenih proizvoda u četvrtom tromjesečju 2005. godine dosegao je 16,1 milijun, što je 28% više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine i 17% više u odnosu na prethodno tromjesečje. Prodaja za navedeno razdoblje iznosila je 2,310 milijuna eura, što je godišnje povećanje od 15%.

Četvrto tromjesečje obilježio je vrlo snažan postupni tržišni rast koji je pratio i Sony Ericsson, što je za tvrtku rezultiralo rekordima u količini isporuka, prodaji i neto dobiti.

Druga polovica 2005. je bila posebno dobra zahvaljujući uspjehu popularnih modela mobitela u kategorijama slikovnih i glazbenih proizvoda. Vrhunac godine jest globalni uspjeh glazbenih mobilnih telefona pod brandom Walkman, poput W800, W600, W550 i W900. Od kolovoza, otkad se u prodaji pojavio prvi Walkman mobilni telefon, Sony Ericsson je isporučio 3 milijuna proizvoda pod brandom Walkman. Portfolio je dodatno proširen 3G mobilnim telefonima i osnovnim, cjenovno povoljnim modelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bilo još jedno dobro tromjesečje za Sony Ericsson koje nam je omogućilo da završimo godinu uz veliki zamah. Sada vidimo prednosti naših ranijih ulaganja u istraživanje i razvoj, koja su nam omogućila da proširimo portfolio proizvoda i da uspješno privučemo nove korisnike s proizvodima poput Walkman serije mobilnih telefona. Istovremeno, ulaganje u razvoj branda Sony Ericsson tijekom 2005. godine snažno je poduprlo našu poziciju na tržištu" - izjavo je Miles Flint, predsjednik Sony Ericssona.

Tijekom četvrtog tromjesečja korporacija sa sjedištem u Londonu najavila je ulaganje od oko 14 milijuna dolara kako bi kupila kontrolni udjel od 64,5% u Beijing Suohong Electronics Co, Ltd (BSE) od Sonya Kina, te time ojačala svoje vlastite proizvodne procese.

ony Ericssonovo većinsko vlasništvo u BSE bit će kosolidirano u Sony Ericsson od prvog tromjesečja 2006.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara