Sony privremeno povukao igru uvredljivu po islam

Sony privremeno povukao igru uvredljivu po islam

LITTLEBIGPLANET, posljednja igra iz Sonyjevog tabora namijenjena za Playstation 3 kasnit će s isporukom zbog pjesama koje sadrže riječi iz Kurana.

LittleBigPlanet je igra kojom je Sony želio preteći konkurenciju Xbox 360 i Nintendo Wii te je njena isporuka već započela kada je u pozadini igre prepoznata muzika koja sadrži riječi koje bi mogle biti uvredljive po islam. Nova igra trebala je biti na policama već danas, međutim zbog problema isporuka je odgođena za 27. listopad, naravno, s izbačenim spornim tekstom.

Glazbena pozadina nalazi se u djelu igre afričke tematike te se spominju rečenice poput "Svaka će duša okusiti smrt" i "Sve na zemlji će propasti" (nestati). Zanimljivo je kako za pjesmu "Tapha Niang" iz 2006. godine autor iz afričke države Mali, Toumani Diabate, osvojio Grammy nagradu, međutim sporni tekst tada se nije nalazio u pjesmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je umetnuo taj tekst i zašto, nije poznato, međutim Sony je zaslužio pohvalu za pošteno ispravljanje pogreške uvredljive za religiju. Igra LittleBigPlanet omogućuje stvaranje virtualnih svjetova gdje igrači mogu uživati u izmišljenim prostranstvima koja mogu dijeliti ili se povezivati s drugim igračima preko interneta.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara