Sorić: Zašto otočni referendum nije bio organiziran na velikim otocima

PREDSJEDNIK Otočnog sabora Zlatko Sorić danas je u Dubrovniku, iznoseći rezultate o tzv. bodulskom referendumu, rekao da su za to što na većim otocima referendum nije organiziran kriva vodstva mjesnih odbora jer, kako je ocijenio, na tim otocima stanovništvo očito ne prihvaća jedan od zahtjeva u programu Otočnog sabora da se osnuje otočna županija.

Otočani su se na Uskrs očitovali o programu razvoja hrvatskih otoka na referendumu koji je pod nazivom "Ča, kako, ki" organizirao Otočni sabor. Sorić je izvijestio da je 70 posto mještana Molata svojim potpisom poduprlo taj program, 85 posto mještana Ista, 60 posto Velog Iža, 80 posto Vrgade i 60 posto u Božavi na Dugom otoku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki otoci smatraju da su razvijeni i da im ne treba otočna županija, ali u našem programu, kaže Sorić, ima više od 50 zahtjeva, ispunjenje kojih bi dobro došlo i tim otocima. Još je jednom pozvao posebno otočane nerazvijenih otoka i mjesta na njima da se probude i potrude kako bi pridonijeli svojem razvoju.

"Put do otočne demokracije, koja se bori protiv dominacije, dug je i trnovit", istaknuo je na kraju predsjednik Otočnog sabora Zlatko Sorić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara