spalionici opasnog otpada puto novčana potpora za hladni pogon do kraja godine

Trgovačkom društvu PUTO d.o.o. odobrena je financijska potpora od 956.440 kuna za financiranje "hladnog pogona" spalionice opasnog otpada do kraja ove godine jednoglasnim zaključkom na današnjoj sjednici zagrebačkog Gradskog poglavarstva. L

Spalionica opasnog otpada PUTO, koja je u 70-postotnom vlasništu Grada Zagreba, ne radi od 1. kolovoza 2002., od akcidenta na tamošnjem skladištu otpada koje je uništeno u požaru.

Za pokriće troškova bit će isplaćen dio novca za studeni i to 167.760 kuna, a za prosinac 788.760 kuna, najviše za plaće i javnu vatrogasnu postrojbu, po 270.000 kuna.

Zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić je na konferenciji za novinare nakon sjednice izvijestio da će Grad pokrenuti upravni spor protiv Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša nakon što je prošli tjedan to Ministarstvo trajno zabranilo rad spalionici opasnog otpada na Jakuševcu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad ima velike troškove za "hladni pogon" otkad spalionica ne radi, a po Tojčićevim riječima, iz Ministarstva je očekivano rješenje o probnom radu PUTO-a, s novim denox uređajem u koji bi Grad uložio 250.000 eura. Tojčić je objasnio da je po elaboratu tvrtke Ekonenerg utvrđeno da spalionica može raditi uz ulaganja u modernizaciju. U protivnom bi je odmah likvidirali, rekao je.

"Ministarstvo je zrabranilo rad nečemu što ne radi", ustvrdio je Tojčić napomenuvši da je moguć i stečaj PUTO-a ako se upravni spor odulji.

"Brojne tvrtke dolaze nam s pitanjem kako zbrinuti opasni otpad, ali mi na to nemamo odgovora. Jedino rješenje je izvoz za što treba ishodovati brojna rješenja i dodatni novac", rekao je Tojčić napominjući kako će Grad uspostaviti nove kontakte s Ministarstvom jer je, kaže, ono najviše odgovorno za zbrinjavanje otpada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara