Španjolci zainteresirani za kupnju Zagrebačke banke

Španjolci zainteresirani za kupnju Zagrebačke banke

BANCO Santander, najveća španjolska banka, zainteresirana je za kupnju istočnoeuropskih podružnica UniCredita među kojima je i Zagrebačka banka.

Prema pisanju El Economista, najveća španjolska banka fokusirala se na banke u Poljskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj, međutim službenog izvješća još uvijek nema, a list u daljnjem tekstu ističe kako talijanski UniCredit nije namjeravao prodavati spomenute podružnice.

Period krize za UniCredit započeo je proteklih dana kada su njihove dionice u samo dva dana trgovanja oslabjele za 24 posto. Stanje je postalo toliko ozbiljno da se i sam čelnik te banke, Alessandro Profumo obratio javnosti smirujućim izjavama kako je sve pod kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su uslijed velikog pada dionica UniCredita spominjali smjenu direktora te banke, no to je u kratkom vremenu demantirano. Plod izjave Profuma bio je vidljiv već drugog aana trgovanja tom dionicom koja je porasla za 11 posto. Zbog svog velikog vlasništva u zemljama Europe izvan Italije, UniCredit je prošle godine ostvario gotovo polovinu svoje dobiti stoga ne postoji utemeljen razlog prodaje.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara