Španjolska dala dozvolu boravka za 800 ilegalnih useljenika

ŠPANJOLSKA vlada dala je dozvolu boravka za 808 ilegalnih useljenika koji su ranjeni ili su izgubili člana obitelji u terorističkom napadu 11. ožujka u Madridu, doznaje se u subotu iz španjolskog ministarstva unutarnjih poslova.

Od 680 osoba koje su već podigle svoju novu osobnu iskaznicu, 360 ih je bilo ranjeno u atentatu, a 320 je u rodbinskoj vezi s ranjenima i ubijenima, dodaje isti izvor.

Većina onih koji su se okoristili tom izvanrednom odlukom koju je španjolska vlada donijela nakon tragedije jesu Rumunji (261), za kojima dolaze Ekvatorijci (181), Kolumbijci (79) i Marokanci (28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Ured za izravnu skrb o stradalnicima i obiteljima žrtava 11. ožujka pristiglo je 2.539 zahtjeva za izdavanje dozvole boravka, od čega je 1.039 odbijeno zbog "pokušaja prijevare", kako navodi ministarstvo.

Dana 11. ožujka u eksploziji četiriju prigradskih vlakova prepunih putnika koji su prometovali između Alcale Henaresa i madridskog kolodvora Atocha poginula je 191 osoba, među kojima 47 stranaca, a više od 1.900 bilo je ranjeno.

(Hina) xvrad ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara