Španjolska: Poznat identitet svih terorista u napadu 11.3.

ŠPANJOLSKI su istražitelji izvijestili da je poznat identitet gotovo svih islamističkih terorista koji su 11. ožujka počinili nekoliko napada u Madridu, upozorivši da je njihova povezanost na međunarodnoj razini još djelomično nejasna, izvijestio je u petak list El Pais.

U najtežem terorističkom napadu koji se dogodio u Španjolskoj 11. ožujka poginula je 191 osoba, a ozlijeđeno ih je 1.500. El Pais izvješćuje da istražitelji još prikupljaju dokaze protiv 17 osoba privedenih i zatvorenih nakon napada, od kojih su većina Marokanci.

Istražitelji vjeruju da je glavni organizator napada bio Rabei Osman El Sayed Ahmed, poznat i kao "Egipćanin", koji se nalazi u zatvoru u Italiji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazak u Španjolsku teroristima je omogućio Tunižanin Serhane Ben Abdelmajid koji se, zajedno s još šest terorista raznio 3. travnja kad je policija otkrila stan u kojemu su se skrivali. Još nije poznato odakle teroristima oružje pronađeno u njihovu stanu i tko ih je financirao. Daljnja istraga bit će usmjerena na otkrivanje međunarodne povezanosti terorista, a sumnja se da je riječ o vezi s Al-Qaidom.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara