Španjolska: Pred sudom petorica osumnjičenih za napad u Madridu

PETORICA muškaraca uhićena nakon napada u Madridu, osumnjičena za povezanost s al Qaidom, izvedena su u četvrtak pred španjolski sud, a policija pokušava pronaći dodatne dokaze za njihovu povezanost s islamskim militantima u inozemstvu.

Danas će započeti preliminarno saslušanje iza zatvorenih vrata trojice Marokanaca i dvojice Indijaca, koji se sumnjiče za povezanost s prošlotjednim napadom u Madridu u kojemu je poginula 201 osoba, a ozlijeđeno ih je više od 1.750.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritičari budućeg španjolskog premijera Josea Luisa Rodrigueza Zapatera, koji je najavio povlačenje španjolskih vojnika iz Iraka, izjavili su kako drže da će taj potez značiti pobjedu za napadače, a pismo što ga je poslala skupina koja preuzima odgovornost za napade daje im dodatne argumente za takvo mišljenje.

"Slava Bogu koji nam je dao pobjedu u pohodu na Madrid", kaže se u pismu u čijem su potpisu Brigade Abu Hafs al-Masri koje tvrde kako su povezane s al-Qaidom. Pismo je u srijedu poslano jednom arapskom listu. U njemu se među ostalim kaže kako se simpatizeri al-Qaide pozivaju na primirje dok ne bude poznato kakve su Zapaterove namjere u pogledu Iraka. Zapatero će dužnost premijera preuzeti idući mjesec.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara