Španjolska se ponudila biti domaćinom bliskoistočne mirovne konferencije

ŠPANJOLSKA je u srijedu ponudila da bude domaćin bliskoistočne mirovne konferencije, a jedan od palestinskih čelnika je naveo kako bi mu bilo drago vidjeti da se konferencija održava baš u Madridu.

Madrid je već jednom bio domćin slične konferencije i to 1991. nakon čega je uslijedila serija arapsko-izraelskih mirovnih poteza. Ministrica vanjskih poslova Španjolske Ana Palacio je iskoristila susret s palestinskim vanjskoposlovnim ministrom Nabilom Shaathom kako bi naglasila očekivanja Madrida u organizaciji druge konferencije u trenutku kad su bliskoistočni mirovni napori opet oživjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Za Španjolsku bi bila velika čast da bude domaćinom konferencije..Ako takva odluka bude donesena, mi ćemo se truditi olakšati posao i pobrinuti se oko mjesta sastanka", rekla je Palacio na zajedničkoj konferenciji za novinare s kolegom Shaathom. On je dodao da bi palestinska administracija bila "vrlo sretna i ponosna kad bi se slijedeća mirovna konferencija održala u Madridu".

Napomenuo je da je španjolska vlada već nastojala biti domaćinom konferencije prošle godine, ali da tada nije bilo prvo vrijeme za to ocijenivši da će, sudeći po bliskoistočnom mirovnom planu, takva konferencija biti potrebna najvjerojatnije krajem ove godine ili početkom 2004.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara