Španjolska vlada priznala poraz, Rajoy čestitao svome socijalističkom protivniku

ŠPANJOLSKA vladajuća Narodna stranaka (PP) priznala je poraz na nedjeljnim općim izborima na kojima su pobijedili oporbeni socijalisti, a kandidat za premijera PPa Mariano Rajoy čestitao je svome protivniku iz stranke socijalista.

"Iskreno čestitatam Španjolskoj socijalističkoj radničkoj stranki na izbornoj pobjedi", rekao je vladin glasnogovornik i ministar rada Eduardo Zaplana.

"Upravo sam nazvao glavnoga tajnika Španjolske socijalističke radničke stranke kako bih mu čestitao na izbornoj pobjedi", rekao je Rajoy svojim pristašama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rajoy je čestitao Joseu Luisu Rodriguezu Zapateru rekavši mu da je pobijedio na izborima u Španjolskoj koji su "bili neumoljivo obilježeni okrutnim atentatom."

Agencije javljaju kako su birači očito odlučili kazniti vladu za njezino ponašanje nakon madridskih bombaških napada jer je odgovornost za više od 200 ubijenih bila sklonija pripisati baskijskoj separatističkoj organizaciji nego li islamskim teroristima.

Socijalisti su u izbornoj kampanji obećali da će povući 1300 španjolskih vojnika iz Iraka ako Ujedinjeni narodi ne preuzmu kontrolu nad tom zemljom 30. lipnja kada Washington planira vratiti Iračanima vlast.

Ispitivanja javnog mnijenja pokazala su da se 90 posto Španjolaca protivi ratu u Iraku
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara