Spašen dječak koji je upao u jamu na Dinari

NAKON dvodnevne potrage po Dinari, Gorska služba spašavanja iz Splita našla je danas promrznutog i ozlijeđenog 17-godišnjeg pastira Petra Mioća iz Otoka kod Sinja, u jami dubokoj između 15 i 20 metara na bosanskoj strani planine.

U sinjskom Domu zdravlja liječnici su ustanovili promrznuće nogu i ozlijeđenu jednu ruku, ali, kako su rekli novinarima, prilično dobro psihičko stanje. Nakon pruženja prve pomoći, Mioć je prebačen u Kliničku bolnicu Split, gdje je zadržan za liječenju.

Policjska uprava splitsko dalmatinska priopćila je da je mladić, čiji je nestanak prijavio u subotu u 19 sati, nađen jutros oko 9i, a izvučen u 9,48 sati, neozlijeđen i u stanju dehidracije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladić se, prema prijavi, rano poslijepodne udaljio iz kolibe na području Vrdova, predio Ubli, gdje je stanovao s dvije godine mlađim bratom s kojim je čuvao ovce, u vrijeme dok je brat spavao. Policija pretpostavlja da je lutajući ušao u jamu iz koje više, bez tuđe pomoći, nije mogao izaći.

Jedan od spasilaca, Vinko Prizunić, ispričao je u Sinju da je mladić u jami bio u snijegu i ledu.

U potrazi su sudjelovali, osim pripadnika Gorske službe spašavanja, i pripadnici sinjske policijske postaje, lovci i mještani Otoka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara