Spašeni ribari, koča potonula

Četiri člana posade kočarice "Stela" u koju je večeras kod otoka Blitvenice počela prodirati voda spašeni su, a koča je potonula, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.

U akciji spašavanja, otežanoj jugom i mrakom, sudjelovala su tri broda pomorske policije i Lučke kapetanije, a ribare je našla posada druga koča koja je bila u blizini.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci primila je dojavu za pomoć s koče "Stela" zbog prodiranja vode u trup kod motora u 19.24 sati. Koča s četiri člana posade se nalazila u blizini otoka Blitvenice, iza otoka Žirje prema otvorenom moru.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru odmah je o tome obavijestila šibensku policiju, Lučku kapetaniju te Radio Rijeku. U akciju spašavanja odmah su pošla dva broda pomorske policije i jedan brod Lučke kapetanije. Problem prilikom potrage su stvarali jaki južni vjetar, mrak, a radarom nisu mogli locirati koču, kaže se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 21.30 sati Županijski centar za obavješćivanje Šibenik izvijestio je da je sva četiri člana posade s koče "Stela" spasila koča "Pipin", koja je bila najbliže unesrećenima i čula poziv u pomoć. Koča "Stela" je potonula.

Šibenska policija je javila da je akcija spašavanja uspjela i da je okončana u 21.35 sati.

(Hina) xpp yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara