Spasioci već dva dana traže Poljaka koji je nestao kod Omiša

Spasioci već dva dana traže Poljaka koji je nestao kod Omiša

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Ilustracija

HRVATSKA gorska služba spašavanja već drugi dan traga za nestalim planinarom iz Poljske. S trojicom sunarodnjaka u utorak se penjao na planinu Imber iznad Omiša. Za razliku od svojih kolega, koji je su se zadovoljili usponom na tvrđavu Fortica, nestali Poljak odlučio se popeti na vrh. Rastali su se oko 16 sati.

Ima mobitel, ali je isključen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi prijatelji su digli uzbunu jučer ujutro kad su vidjeli da ga nema. Gorski spasioci podijelili su se u dvije ekipe. Jednu "zemaljsku" od 10 ljudi, dok su četvorica helikopterom pretraživala teren iz zraka.

"Unatoč svim naporima, nismo ga uspjeli pronaći", kaže Srđan Vrsalović, pročelnik helikopterske službe HGSS-a, a danas Poljaka traži 15-ak spasioca.

Poljak ima mobitel, ali od 15 sati u utorak nije uključen. Na uspon se odlučio spazivši tablu s natpisom da do vrha ima 2 sata i 15 minuta. "Mogu ja to za sat", rekao je Poljak svojim kolegama. Optimizam mu je ulijevalo dobro vrijeme, no po svemu sudeći, u želji da što brže dođe do vrha, zalutao je i pao. Nije ponio primjerenu planinarsku opremu, niti se pripremio za duži boravak u prirodi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara