Specijalci iz Domovinskog rata: Pripadnici ATJ Lučko su žrtve!

POLICIJSKI specijalci, veterani Domovinskog rata izdali su priopćenje u kojem najoštrije osuđuju napadače na njihove mlade kolege ispred "Bel Amija" u Lučkom.

Kako kažu "potaknuti medijskim natpisima u povodu nedavnog nemilog događaja u kojem su u slobodno vrijeme i izvan službe sudjelovali pripadnici ATJ Lučko", osuđuju svako nasilje, ma od koga ono dolazilo, a posebno ako je usmjereno prema pripadnicima policije i Specijalne policije.

Pozivaju na represivne mjere prema "okrutnim" nasilnicima koji su verbalni sukob rješili "barbarskim" načinom iživljavajući se, brojčano nadmoćni i naoružani bejzbol palicama i bocama, nad dvojicom pripadnika Specijalaca.

"Bestijalne masakrirajuće metode" kojima su mladićima nanijeli trajnu invalidnost nisu im bile dovoljne, nego su nasilnici iz kafića, nakon što su ih teško ozlijedili, polomili im čeljusti i izbili zube, još i pucali na njih, navodi se u priopćenju.

Osvetnički pohod specijalaca na "Bel Ami" Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata opisuje ovako: "Njihovi prijatelji i suborci su, nakon što su im pružili medicinsku pomoć, krenuli radi sprječavanja bijega i uklanjanja tragova kaznenih djela u "Bel Ami", gdje je došlo do sukoba slabijeg intenziteta i manje materijalne štete".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Reakcija ove grupe pripadnika ATJ Lučko nije neočekivana jer pripadnici te postrojbe su osposobljeni da uvijek i neizostavno djeluju na način pune međusobne solidarnosti, pomoći, zajedništva i prijateljstva, kako nikad ne bi ostavili u životno opasnoj situaciji kolegu, suborca i prijatelja, odnosno kako bi otkrili i uhitili prekršitelje zakona i izvore ugroze njihovog života" - objašnjeno je postupanje specijalaca.

Iz udruge smatraju  da su pripadnici ATJ Lučko "poštivali vrhunske principe međusobne solidarnosti i pružanja nužne pomoći svojim izmaskariranim kolegama".

Prioćenje završava u pomirljivom tonu jer se poziva da se u "fer i objektivnim okolnostima pokrenu odgovarajući stegovni postupci ukoliko je u rekaciji specijalaca bilo kršenja pravila struke ili zakona".

Ovo se posebno naglašava zbog "javne hajke i harange i javnog linča kojima su sad u pojedinim medijima izloženi pripadnici ATJ Lučko, žrtve ovog kriminalnog čina".

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara