Špegelj u Čakovcu: O ulasku Hrvatske u NATO i EU

POTPREDSJEDNIK HNS-a Martin Špegelj izjavio je danas u Čakovcu kako je "neopravdano mišljenje zapadnoeuropskih zemalja da Hrvatska ima slabu vojnu tehniku bez dovoljno pripremljene profesionalne vojske" te kako "odgovorno tvrdi da imamo 25 tisuća uvježbanih profesionalaca čije sposobnosti mogu konkurirati svakoj zemlji u svijetu".

HNS je danas u Čakovcu i Varaždinu priredio okrugli stol i tribinu "Dostojanstvo u trećoj životnoj dobi", kojoj je osim Špegelja i stranačkih dužnosnika u Međimurju nazočio i član HNS-a, bivši predsjednik Matice umirovljenika Alojz Malogorski.

Govoreći o spremnosti Hrvatske za ulazak u NATO i EU, umirovljeni general Martin Špegelj je kazao kako bi punopravno članstvo u Sjeveroatlantskom savezu olakšalo ulazak Hrvatske u EU. Zato bi, kaže, "država napore trebala usmjeriti za ulazak u NATO, za što već zadovoljava uvjete, pa bi to olakšalo i učlanjenje u EU".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alojz Malogorski je, istaknuvši da se HNS zauzima za usklađivanje mirovina s rastom netoplaća, dodao kako "predlažemo da to bude svaka tri mjeseca, a ne kao do sada svakoga polugodišta, te da rast mirovina bude usklađen s povećanjem BDP-a i obračunavan jednom na godinu." U HNS-u tvrde da bi se tako u sedam do osam godina mirovine povećale oko 70 posto.

O istoj temi Špegelj i Malogorski govorili su na skupu HNS-a u Varaždinu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara