Spektakularnu pljačku u Stockholmu izveli srpski vojnici?

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

SPEKTAKULARNU pljačku koja se dogodila u srijedu ujutro u Stockholmu su, sumnja se, isplanirali i počinili bivši srpski vojnici. Pljačkaši su ukradenim helikopterom u srijedu oko pet sati ujutro stigli na krov tvrtke G4S iz kojega se spustilo nekoliko maskiranih muškaraca. Kako bi ušli u unutrašnjost zgrade razbili su staklenu kupolu koja se nalazila na krovu zgrade. U zgradi se nalazilo 20-ak zaposlenika kada se začulo nekoliko eksplozija na krovu. Naoružani lopovi krenuli su prema glavnom sefu koji su ispraznili u nekoliko minuta.

Policija je dojavu o pljački primila na početku akcije, ali nisu mogli ući u zgradu i spriječiti ih u pljački. Policija je na ulici samo gledala kako lopovi ukrcavaju vreće novca u helikopter i odvoze se s mjesta zločina.

Mozak organizirane pljačke srpski mafijaški "boss"

Ukradeni helikopter pronađen je 25 kilometara od mjesta na kojemu je izvršena pljačka i to nekoliko sati nakon provaljivanja. Kako saznaju tamošnji mediji, kradljivci su tražili pilota iz Srbije te je policija upozorila Švedsku kako bi moglo doći do krađe jer su zaprimili dokumente iz kojih se mogla predvidjeti pljačka. Švedska policija dobila je dokumente od policije od jedne zemlje bivše Jugoslavije. Sumnja se da su pljačkaši bivši srpski vojnici, a kao vođa ove operacije spominje se jedan od šefova balkanske mafije.

Švedska policija strogo kontrolira granice, zrakoplovne luke i pregledava sva sumnjiva vozila na cestama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara