SPIELBERG PRIPREMA DOKUMENTARAC O PREŽIVJELIMA IZ TALIJANSKIH KONCENTRACIJSKIH LOGORA

Američki redatelj i producent Steven Spielberg priprema dokumentarac o 400 talijanskih Židova koji su preživjeli koncentracijske logore, namijenjen talijanskim učenicima, kazao je sam Spielberg u razgovoru za talijanski list "Corriere della Sera" proteklog vikenda.

Dokumentarac će režirati Talijan Mimmo Calopresti, autor mnogih dokumentarnih i nekoliko igranih filmova ("La Seconda Volta"), u okviru zaklade Shoah koju je Spielberg utemeljio zahvaljujući novcu, više od 350 milijuna dolara, koji je zaradio filmom "Schindlerova lista", nazvanom prema tvorničaru Oskaru Schindleru koji je spašavao Židove u doba nacizma.

"Nadamo se potaknuti prosvjetne radnike koji našu budućnost drže u svojim rukama, da zatraže od ministra da uvrsti film u školski program kako bi ga mogli vidjeti svi učenici u Italiji, kao što se radi u njemačkim školama", dodao je redatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zaklada želi također izraditi program koji će biti prilagođen učenicima osnovnih škola", dodao je on.

"Sedmogodišnjaku možemo govoriti o holokaustu oprezno, u metaforama, oslanjajući se na opipljivo iskustvo i osjećaje koje dijete svakodnevno proživljava, kao što je njegovo neprihvaćanje među vršnjacima zato što ima ravnu kosu ili zato što hoda sa štakama nakon prijeloma noge", protumačio je Spielberg.

(Hina) xvrad ybnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara