Splićanin priveden zbog razbojništva plastičnim pištoljem

ISTRAŽNOM sucu Županijskog suda u Splitu danas je priveden 36-godišnji D. B. iz Splita koji je jučer u više ureda u Splitu, prijeteći plastičnim pištoljem, od službenika tražio novac, izvijestio je načelnik Ureda načelnika splitskodalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić.

D. B. je najprije u zgradi u kojoj je smještena katastarska služba u Bihaćkoj ulici, oko 12,35 sati pristupio 45-godišnjoj službenici predstavivši se kao hrvatski branitelj, te od nje zatražio novac prijeteći da će se ubiti i zapaliti. Iz pojasa hlača izvukao je pištolj, za koji se naknadno pokazalo da je plastični, pa mu je službenica dala 20 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon toga je ušao u drugi ured i na sličan način također dobio manju količinu novca od 33-godišnje službenice.

Nešto poslije D. B. je otišao u zgradu Hrvatske poštanske banke u istoj ulici gdje je na prvom katu prišao 57-godišnjaku prijeteći da će se ubiti pištoljem. Voditelj poslovnice banke, koji se tu zatekao, dao mu je 100 kuna.

Na sličan je način pokušao dobiti novac i po drugim uredima u banci dok nisu stigli policajci, svladali ga bez otpora, te mu oduzeli plastični pištolj. Kod njega je pronađeno 365 kuna.

D. B. je kazneno prijavljen zbog razbojništva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara