Split: 12 godina zatvora za ubojstvo kuma

IVAN ROSO (55) iz Mijavaca u općini Vrgorac osuđen je danas nepravomoćnom presudom na Županijskom sudu u Splitu na 12 godina zatvora zbog teškog ubojstva susjeda i kuma Nediljka Ivandića (76) u veljači ove godine.

Roso je 14. veljače, nakon što je doznao da Nediljko Ivandić siječe šumu u predjelu Rasoje, uzeo iz svoje kuće pištolj te, kako stoji u optužnici, s ciljem da Nediljka liši života došao do zemljišta i nakon kratkog razgovora i prepirke pucao u njega. Nediljko je pao nakon prvog pucnja, a kada se pokušao pridići, Roso se vratio i ponovno pucao u njega i zatim otišao. Od zadobivenih ozljeda glave, vrata i prsnog koša, Nediljko je na mjestu preminuo.

U obrazloženju presude, predsjednik Vijeća sudac Josip Čule istaknuo je da je djelo učinjeno iz bijesa, odnosno srdžbe, te da je osuđenik postupao s namjerom.


U kaznu zatvora uračunato je vrijeme provedeno u pritvoru od 14. veljače ove godine, a prilikom određivanja visine kazne u obzir je uzeta njegava ranija neosuđivanost, kao i teško zdravstveno stanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara