Split: Brodske sirene i crkvena zvona za Svetog Oca

U DESET sati kada je počeo pogrebni obred pape Ivana Pavla II., u splitskoj gradskoj i sjevernoj luci oglasile su se sirene s usidrenih tankera, trajekata, putničkih brodova i drugih plovila te su istodobno zazvonila crkvena zvona.

Na splitskim ulicama je bilo malo ljudi, koji su u svojim kućama uz televizijske ekrane pratili pogrebni obred Ivana Pavla II.

Na uvijek prepunoj splitskoj rivi uglavnom se moglo vidjeti skupine turista sa svojim vodičima.

U školama je danas održan samo prvi školski sat koji je bio posvećen papi Ivanu Pavlu II., a i predavanja na fakultetima bila su do 9,30 sati. Brojne prodavaonice bile su zatvorene.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnicima Brodosplita omogućeno je da uzmu slobodan dan, a nisu radile ni gradske ni županijske službe. U Poglavarstvu grada Splita u 9,30 sati održan je komemorativni skup za Svetog Oca.

U crkvama u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji popodne i navečer zakazane su mise zadušnice. Središnja misa zadušnica u Splitu za papu Ivana Pavla II. održat će se na Žnjanu kod Križa na platou gdje je Sveti Otac 1998. prigodom posjeta Splitu slavio svetu misu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara