Split: Dobrotvorni koncert za djecu bez roditeljske skrbi

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu večeras je održan dobrotvorni koncert ´Večer za Lastavice´, istoimene udruge koja se brine za djecu bez roditeljske skrbi nakon izlaska iz domova.

Prihod s koncerta, na kojemu su nastupili Doris Dragović, Zorica Kondža, Meri Cetinić, Maja Blagdan i drugi, namijenjen je fondu za prikupljanje novca za kupnju stanova za djecu bez roditeljske skrbi odgojene u domovima. Tako bi im se pomoglo kad iziđu iz domova da se pripreme za samostalan život i rad.

Kako je na početku koncerta kazala predsjednica splitske Udruge za inkluziju ´Lastavice´ Danijela Jelić, ta je udruga smjestila četrnaestoro djece u četiri velika iznajmljena stana a najamninu plaća Ministarstvo rada i socijalne skrbi. Rezultati su dobri, dodala je, rekavši da Udruga donacijama, uz pomoć Ministarstva, nastoji prikupiti što više novca za kupnju stanova za smještaj te djece.

Pokrovitelj koncerta ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović je, pozdravivši publiku u punom kazalištu, kazao kako je riječ o projektu koji Ministarstvo podupire i nastoji ga proširiti u što više gradova.

´Projekt se temelji na načelu da država ne može i ne smije biti jedini skrbnik djece u domovima. U to treba uključiti županije, općine, gradove, razne udruge, ali i privatne osobe. Ova četiri iznajmljena stana uistinu su napredak i to pokazuje da Split prednjači pred drugim gradovima´, istaknuo je ministar Vidović.

Najavio je da je za dom za nezbrinutu djecu ´Maestral´ izdvojeno 4,5 milijuna kuna te da će se i u Splitu otvoriti centar za zlostavljanu djecu, kakav je nedavno otvoren u Zagrebu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara