Split: Istražni zahtjev protiv odgovornih za smrt dviju osoba u padu stabla na automobil

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je istražni zahtjev protiv triju odgovornih osoba Županijskih cesta Split zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, kojim su 23. prosinca prošle godine prouzročili smrt dviju i i teške tjelesne ozljede treće osobe u Žrnovnici na čiji je automobil palo stablo.

Državno odvjetništvo nije otkrilo identitet prijavljenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prometna nesreća, u kojoj su život izgubili Klaudio i Silvana Matulović-Smočiv, dogodila se 23. prosinca prošle godine kada je u orkanskom nevremenu na automobil, u kojem su se vozili zajedno sa sinom, palo nagorjelo stablo bora. Supružnici su na mjestu poginuli, a sin je zadobio teške tjelesne ozljede.

Odvjetništvo smatra kako odgovorne osobe Županijskih cesta nisu poduzele sve mjere kako bi prometnica Srinjine - Žrnovnica bila sigurna za promet, stoji u istražnom zahtjevu.

Odvjetnik obitelji nastradalih u međuvremenu je podnio je tužbu i odštetni zahtjev kojim od Županijskih cesta, Županijske uprave za ceste i Hrvatskih šuma, koje drži jednako odgovornima za nesreću, traži odštetu od tri milijuna kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara