Split: Kaznena prijava protiv policajca zbog zloporabe položaja

DJELATNICI Odjela organiziranog kriminaliteta podnijeli su protiv D.Š. (1973.), djelatnika I. policijske postaje Split, kaznenu prijavu zbog zloporabe položaja i ovlasti, izvijestila je danas splitska policija.

D.Š. je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.

Tijekom obavljanja pozorničke službe, 16. veljače ove godine u Hrvojevoj ulici u Splitu, D.Š. je zaustavio automobil ´citroen´ kojim je upravljao M.P. (1953.) iz Splita. Policajac je vozača upozorio da je počinio prometni prekršaj za koji je predviđena kazna od 300 kuna i jedan kazneni bod, ako prekršajna prijava bude proslijeđena prekršajnom sucu.

Stoga je D.Š. vozaču ponudio i drugu mogućnost plaćanja, odnosno da plati 100 kuna na ´licu mjesta´, na što je M.P. pristao, pa mu je D.Š. izdao obrazac izvješća o počinjenom prekršaju.

Naknadnom provjerom utvrđeno je da D.Š. nema na zaduženju nikakve potvrde za novčano kažnjavanje na mjestu događaja, zbog čega i nije mogao od građana naplaćivati kazne. Utvrđeno je da je 26. siječnja na sličan način primio 100 kuna od K.B. (1978.) iz Splita zbog navodnog prometnog prekršaja za koji također nije izdao nikakvu potvrdu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara