Split: Kaznena prijava zbog zloporabe droge

SPLITSKA je policija podnijela kaznenu prijavu protiv Ivice B. (1969.) iz Splita zbog zlouporabe opojnih droga, a nakon saslušanja istražni mu je sudac odredio pritvor, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Djelatnici Odjela kriminaliteta droga došli su do saznanja da je Ivica B. nekoliko posljednjih mjeseci od nepoznate osobe nabavljao heroin koji je preprodavao na području Splita i šire okolice. Heroin je nabavljao u količinama od pola do dva kilograma, a zatim ga odvozio u Prgomet te prepakiravao u vrećice težine od 20 do 100 grama, rečeno je na konferenciji Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Na temelju prikupljenih saznanja policija mu je postavila zasjedu 11. ožujka ove godine. Ivica B. tog se dana osobnim vozilom "volvo" odvezao do makadamske ceste nedaleko od Prgometa gdje je, došavši do niskog raslinja, iz jedne škrape izvadio kutiju Hipp čaja, težine 200 grama, u kojoj se nalazio čaj od koromača koji se inače miješa s drogom. Zatim je iz druge škrape izvukao vrećicu s drogom, dio je uzeo, a ostatak vratio na skriveno mjesto. Policija ga je uhitila kada se pokušao vratiti u automobil.

Tom je prigodom odbacio tri PVC vrećice. U dvije se nalazio heroin težine 66,5 grama, a u jednoj vaga za precizno mjerenje. U skrivenoj škrapi policija je pronašla vrećicu s 209 grama heroina, te omotnicu u kojoj se nalazilo 2380 eura i 100 američkih dolara, najvjerojatnije pribavljenih prodajom droge.

Vrijednost je zaplijenjene droge 14 tisuća eura. U policiji ističu da im je Ivica B. otprije poznat zbog istih djela.

(Hina) žviš dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara