split: KSU o imenovanju banca ministrom u hrvatskoj vladi

Imenovanje Ive Banca ministrom zaštite okoliša i prostornog uređenja, po ocjeni Kršćanske socijalne unije (KSU) iz Splita, pokazuje da se u ponašanju vladajuće koalicije u poimanju odgovornog obnašanja političke vlasti ništa nije promijenilo jer javne dužnosti, pa i one najviše kao što su ministarske, ne obnašaju se u općem interesu, nego ostaju uvijek primarno u funkciji stranačke promidžbe. L

Budući da javnosti nisu poznate predispozicije i stručne kvalifikacije Ive Banca za takvo mjesto, KSU pita novog ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja zašto je prihvatio to imenovanje i bi li prihvatio i imenovanje za ministra poljoprivrede ili financija da su ta mjesta bila prazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kršćanska socijalna unija podsjeća javnost na slučaj uglednoga hrvatskog iseljenika s američkim državljanstvom Georga Perpicha, kojega je početkom 90-ih predsjednik Franjo Tuđman kanio imenovati ministrom vanjskih poslova, ali je to imenovanje spriječio State Department s obješnjenjem da američki državljani ne mogu biti ministri u ostalim državama.

"Kako je Ivo Banac također državljanin SAD-a, očito je da neki američki državljani mogu biti ministri u stranim državama. Je li to zato što State Department ima povjerenje u neke ljude da će provoditi politiku koja će biti u skladu s američkim interesima, ili barem da politika koju će provoditi neće biti protivna njihovim interesima", stoji u priopćenju koje je potpisao dopredsjednik KSU-a Krešimir Jelovac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara