Split: Lubanja ne pripada dvojim mladima nestalim ljetos na moru

LUBANJA, koju je u subotu u mreži izvukla koćarica "Dino" iz Dugog Rata, po prvim podatcima patologa najvjerojatnije je pripadala muškarcu srednje dobi i na njoj po prvim pregledima nema tragova nasilja i patoloških promjena, a više će se znati nakon analize DNA, rekla je patologinja Kliničke bolnice u Splitu Marija Definis.

Analiza DNA potrajat će otprilike dva tjedna te će se nakon toga vjerojatno moći reći je li riječ o nekoj od nestalih osoba, rekla je danas za Hinu dr. Definis.

Dodala je da je nemoguće procijeniti od kada se lubanja nalazi u moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No identifikacija bi bila moguća i kad bi postojao stomatološki karton osoba koje su zadnjih godina nestale u obalnom području, rekla je Definis.

Kad je nađena lubanja, u medijima se nagađalo da je možda pripadala Marijani Soldić ili Hrvoju Ovčaričeku, djevojci i mladiću koji su u srpnju ove godine nestali na pedalini kojom su isplovili iz Baške Vode.

Mediji podsjećaju i na neriješen slučaj nestanka češkog turista na tom području prije nekoliko godina.

Koćarica "Dino" je mrežom bačenom u more kod Bola na Braču i vučenom kroz more do milje ispred Makarske osim ribe izvukla i lubanju. Koćar Đevad Jusić, koji je pronašao lubanju, ne može reći na kojem mjestu je bila lubanja jer je mreža vučena nekoliko milja od Bola do Makarske. Dvije kosti, također pronađene u mreži, po riječima patologinje Definis, najvjerojatnije nisu ljudske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara