Split: Na pravnom fakultetu počela nastava za veleučilištarce

NA PRAVNOM fakultetu Sveučilišta u Splitu popodne je počela nastava za studente Veleučilišta koji su po Vladinoj Uredbi o pripojenju Veleučilišta Sveučilštu prešli na tu visokoškolsku ustanovu.

Po riječima pročelnika Upravno-pravnog studija Pravnog fakulteta prof. dr. Borisa Buklijaša nastavu na tom fakultetu trebala bi pohađati većina od 650 studenata bivšeg veleučilišnog Upravno-pravnog studija, osim onih koji su upisani na dislociranim studijima u drugim gradovima u Hrvatskoj. Nije riječ, naglasio je, o posebno organiziranoj nastavi za studente s Veleučilišta, nego redovitoj nastavi na Upravno-pravnom studiju Pravnog fakulteta koji već postoji i u koji će se uklopiti studenti s Veleučilišta.

No kako je riječ uglavnom o izvanrednim studentima koji redovitu nastavu nisu obvezni pohađati, ne zna se koliko će studenata pristupiti nastavi, iako ih je, potvrdio je profesor Buklijaš, većina prešla na Sveučilište. U skladu s tim redovita nastava za izvanredne studente trebala bi početi 8. prosinca.

Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. Ivan Pavić najavio je za sutra popodne službeni početak nastave i na ostalim stručnim studijima u prostorima bivšeg Veleučilišta, osim za studije koji još nemaju dopusnicu, za koje će se nastava što prije organizirati na fakultetu sa sličnim stručnim studijima, primjerice za studente zdravstvenih studija na Medicinskom fakultetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrajkaški odbor Veleučilišta u Splitu, nezadovoljan neprihvaćanjem svojih zahtjeva, zbog čega drže da nisu zajamčena prava studenata i nastavnika, ne odustaje od štrajka, iako je do danas na Sveučilište prešlo gotovo četiri tisuće studenata bivšeg Veleučilišta.

Glasnogovornica Štrajkaškog odbora Maja Cvitan potvrdila je i da će 22. studenoga na Markovu trgu u Zagrebu biti održan najavljen prosvjed.

(Hina) dstr vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara