Split: Oporba napustila sjednicu Gradskog vijeća

VIJEĆNICI oporbenog Hrvatskog bloka, njih 11, danas su napustili sjednicu splitskog Gradskog vijeća izrazivši tako negodovanje što nije prihvaćen njihov zahtjev da današnja sjednica bude samo nastavak prije dva dana održane 16. sjednice.

Na današnjoj 17. sjednici kao nova točka dnevnog reda, u odnosu na 16., pojavila se rasprava o ostavci Dejana Kružića, člana gradskog Poglavarstva zaduženog za financije. Oporbenjaci su napustili sjednicu uz objašnjenje da se danas samo odrađivao ostatak prihvaćenog dnevnog reda prekjučerašnje sjednice. Po njima, održavanje današnje sjednice Gradskog vijeća s dnevnim redom prethodne, znači kršenje statuta. Odlazeći sa sjednice, najavili su da će podnijeti zahtjev za smjenom predsjednika Gradskog vijeća Petra Krole zbog ´nestatutarnog vođenja sjednica´.

Član gradskog Poglavarstva zadužen za financije Dejan Kružić inzistirao je da ga Gradsko vijeće danas razriješi te dužnosti.

Kako u dnevnom redu prethodne sjednice nije bilo te točke o razrješenju, predsjednik Gradskog vijeća današnju je sjednicu proglasio novom 17. sjednicom.

Dejan Kružić je u redovima vladajuće koalicije, predvođene SDP-om, posljednjih dana proglašen splitskim junakom jer je uspio vratiti sve gradske dugove u iznosu od 220 milijuna kuna, te je Split sada jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji u 2003. godinu ulazi bez i jedne kune duga. Ostavku je podnio jer smatra da je posao obavio saniravši sve gradske dugove, a, kako je rekao danas, ´za buduće poteze ne želi snositi odgovornost.´

Oporba pak smatra da Kružić nije učinio nikakvo veliko djelo jer je prodajom gradske imovine pokrio gradski budžet, a to je mogao, tvrde oporbenjaci, uraditi bilo tko. Smatraju da je Dejan Kružić stekao slavu na umjetan način te da ga sad čekaju neke nove dužnosti koje su u koliziji s radom u gradskom Poglavarstvu pa da je zbog toga i podnio ostavku.

Glasovima koalicije na vlasti, predvođene SDP-om,(12 za i jedan protiv) Kružićeva je ostavka danas prihvaćena te je on razriješen dužnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara