Split: Oštetili državni proračun za milijun i pol kuna

PROTIV dvojice Kaštelana i jednog Splićanina Odjel za suzbijanje organiziranoga kriminala podnio je Državnom odvjetništvu prijavu zbog osnovane sumnje da su kaznenim djelima izbjegavanja carinskog nadzora i krivotvorenja službenih isprava oštetili državni proračun za milijun i pol kuna.

Istragom je utvrđeno da su I. M. (1940.), kao vlasnik poduzeća "Dall-Italia" iz Trsta i "Opreme" iz Kaštel Lukšića, i njegov sin M. M. (1979.), kao osoba koja stvarno vodi ta poduzeća za izvoz i uvoz namještaja, naredili direktoru Dall-Italije, 48-godišnjem J. J., da vodi dvojno knjigovodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako je J. J. pri izvozu robe carinskim djelatnicima fakturirao stvarnu vrijendost i količinu robe, da bi pri uvozu u Hrvatsku prijavljivao manju količinu i dvostruko niže cijene. Na taj način Carinarnici u Splitu nije prijavljen uvoz robe u ukupnom iznosu od 3.401.260 kuna, čime je državni proračun oštećen za iznos uskraćenih carinskih i poreznih davanja od 1.578.184 kune.

Protiv J. J. podnesena je kaznena prijava zbog krivotvorenja službene isprave, a protiv I. M. i M. M. i zbog izbjegavanja carinskog nadzora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara