Split: Poglavarstvo predlaže da grad cijelu godine dobije status turističkog grada

SPLITSKO Gradsko poglavarstvo danas je Skupštini Splitskodalmatinske županije predložilo da pokrene inicijativu za proglašenje grada turističkim cijele godine kako bi trgovine u Splitu mogle raditi i nedjeljom.

Gradonačelnik Miroslav Buličić na današnjoj je sjednici Poglavarstva kazao da Split neće "kao neka druga mjesta to učiniti samoinicijativno, nego da će poštovati zakonski postupak kako bi grad dobio turistički status za svih 12 mjeseci".

Zbog planirana gubitka od sedam milijuna kuna Poglavarstvo danas nije prihvatilo ovogodišnji plan poslovanja "Prometa", javnoga gradskog prijevoznika, a prihvatilo je planove ostalih komunalnih poduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Takođdr je prihvatilo Vladinu odluku kojom se Splitu prenosi u vlasništvo bivšu vojarnu "Sveti Križ" na Dračevcu i program razvoja proizvodno-poduzetničke zone "Dračevac" koji je izradio Ekonomski fakultet u Splitu. U zoni, za uređenje koje će grad izdvojiti oko milijun kuna, posao bi moglo naći 600 osoba.

Na sjednici je također rečeno kako je Međunarodna liga humanista odlučila proglasiti Split međunarodnim humanističkim gradom i dodijeliti mu Zlatnu povelju mira za prihvat stradalnika i izbjeglica u ratu u Hrvatskoj i BiH. Povelja će biti uručena u svibnju.

(Hina) merc dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara