SPLIT: POJAČAN PROMET U SPLITSKOJ TRAJEKTNOJ I ZRAČNOJ LUCI

U splitskoj trajektnoj i zračnoj luci ovaj vikend je promet najveći od početka sezone, no zahvaljujući dobroj organizaciji nema većih teškoća i na ukrcaj se ne čeka dugo, kažu mjerodavni.

Prvi je brod prema otoku Braču isplovio jutros već u 4,15 sati, a šalteri su u trajektnoj luci otvoreni od 3 sata, doznaje se od koordinatora "Jadrolinijina" trećeg plovnog područja Ante Mrvice.

Promet je gust na svim vezama, a prema otoku Šolti od jutros je uvedeno pet izvanrednih trajekata. Dva su izvanredna isplovila i u Stari Grad na Hvar te jedan u Supetar na Braču, prema kojemu, inače, trajekti plove gotovo svaki sat cijeloga dana. Popunjeni su i svi katamarani. Zadnji je izvanredni trajekt sinoć u Supetar isplovio u 23,30 sati, doznaje se od Mrvice, premda je pun bio i trajekt na prije dva tjedna uvedenoj redovitoj liniji točno u ponoć.

Jutros je iz Ancone u Split stigao brod "Dubrovnik" s 1300 putnika i 280 vozila.

Ovo je, čini se, kaže Mrvica, "najžešća" izmjena ove sezone. Kako gužva Zvonimirovom ulicom, koja vodi do trajektne luke, ne jenjava i kolona je duga gotovo kilometar, u "Jadroliniji" očekuju kako će se slična gustoća prometa u luci nastaviti veći dio popodneva. Navečer se opet očekuje pojačan pritisak, pa se ne može procijeniti kad će isploviti zadnji brod. No, Mrvica poručuje, plovit će dok posljednji putnik ne bude prevezen do svojega odredišta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zračnoj luci u Kaštelima danas je također vrhunac sezone. Uzletjet će i sletjeti 68 velikih komercijalnih zrakoplova i još desetak malih privatnih, doznaje se od voditelja smjene prometa u Zračnoj luci Vinka Radice. Kroz luku će proći više od 11 i pol tisuća putnika, što je, kao i kad su posrijedi zrakoplovi, najveći broj ove godine.

Na sletnoj stazi stalno je četiri do pet zrakoplova, no zahvaljujući dobrim pripremama i organizaciji, sve protječe bez teškoća i svi stižu i odlaze na vrijeme, a tome pridonosi i dobro vrijeme, ističe Radica.

Očekuje se da će u nedjelju promet u zračnoj luci biti upola manji.

(Hina) xdstr yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara