Split: Policajac silovao prostitutke

Split: Policajac silovao prostitutke

DVOJICA pripadnika Interventne jedinice policije (IJP) sa splitskog područja sprovedena su jučer istražnom sucu Županijskog suda u Splitu uz kaznenu prijavu za silovanje i pomaganje u počinjenju toga kažnjivog djela, priopćila je danas splitskodalmatinska Policijska uprava.

Kriminalističkom je obradbom utvrđeno kako je jedan od te dvojice počinio kažnjivo djelo silovanja, zbog čega mu je istražni sudac odredio pritvor, a drugog, koji je pomagao u tom kažnjivom djelu, nakon saslušanja pustio je da se brani sa slobode.

 Obojica su suspendirana s dužnosti, kaže se u izvješću PU koja ne navodi inicijale prijavljenih kao ni oštećenih.

Policija je utvrdila kako je jedan od njih od 15. svibnja do 27. lipnja ove godine počinio kažnjivo djelo silovanja dviju djevojaka koje su dolazile u splitski park "Đardin" radi prostituiranja.

Počitelj je kasno noću u nekoliko navrata dolazio vozilom u Hrvojevu ulicu u "Đardin", odakle je jednu od oštećenica (1972.) odvodio na drugo mjesto i prisiljavao je na spolni odnos. Prijavljen je za tri kažnjiva djela silovanja na štetu te djevojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je utvrđeno kako je potkraj lipnja ove godine s drugim prijavljenikom došao vozilom u "Đardin" odakle je drugu djevojku (1968.) odveo na drugo mjesto i ondje počinio kažnjivo djelo silovanja. Drugi je prijavljenik u oba slučaja dolazio vozilom po prvoga.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara