Split: Ponevjerila 250 tisuća kuna

ZBOG više kaznenih djela počinjenih na štetu jedne udruge za poticanje poduzetništva Splitsko dalmatinske županije, kojima je za sebe priskrbila protupravnu imovinsku korist od najmanje 250 tisuća kuna, splitsko dalmatinska Policijska uprava podnijela je Državnom odvjetištvu posebno izvješće protiv 41-godišnje Splićanke.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je prijavljena, kao odgovorna osobe te udruge čiji se identitet ne navodi u policijskom priopćenju, tijekom 2002. do svibnja 2003. godine izdala više lažnih putnih naloga koje je ovjeravala pečatom udruge te si obračunavala izmišljene putne troškove na temelju čega je iz blagajne podizala veće količine novca. Također se osnovano sumnja da je bez znanja upravnih tijela te udruge sastavila ugovor o autorskom djelu kako bi sa žiroračuna udruge prebacivala veće iznose novca na vlastiti privatni tekući račun.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temelju rezultata istrage policija je protiv nje podnijela kaznene prijave za zloporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje službene isprave te za nesavjestan rad u službi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara