Split: Posljednji ispraćaj Zdravke Krstulović

NA SPLITSKOM groblju Lovrincu danas je pokopana Zdravka Krstulović (1940.2003.), diva hrvatskoga glumišta i prvakinja Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, koja je nakon duge i teške bolesti 5. prosinca preminula u varaždinskom Domu socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe. 

Glumica je pokopana u krugu obitelji, rodbine, kolega i prijatelja iz splitskog HNK i drugih kazališnih kuća s kojima je surađivala, te brojnih štovatelja njezina umjetničkog rada.

Praćen klapskim napjevima, pjesmu "Modra rijeka" Maka Dizdara, kao posljednje zbogom dragoj kolegici i prijateljici, govorio je glumac Trpimir Jurkić.

Opraštajući se od pokojne kolegice i prijateljice, intendant splitskog HNK Milan Štrljić rekao je da je Zdravka bila temeljni kamen splitskog kazališta, glumica koja je svojom životnom snagom nosila svjetlo svim kolegama. "Cijelom galerijom ostvarenih scenskih likova svjedočila je veliku radost igre koja u potpunoj predanosti svijet čini boljim i ljepšim", kazao je Štrljić.

U ime Hrvatskog društva dramskih umjetnika od Zdravke Krstulović oprostio se glumac Vedran Mlikota. Nakon čitanja stihova "Kad umire čovjek" Jure Franičevića Pločara, Mlikota je kazao da se Zdravka svom dušom davala svojim ulogama, kojima nas je, kazao je, udarala u lice i omamljivala.

Komemoracija pokojnoj prvakinji splitske Drame bit će održana sutra u 13 sati u zgradi HNK u Splitu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara